Påklædning og udstyr

Som inspiration har vi oversat de engelske regler for mønstrerens og ponyens outfit.

Ponyens udstyr
Hvid grime eller reb grime er det korrekte at mønstre med for New Forest, Highland (reb ikke læder), Fell, Dales, Welsh A, C og D ungheste, hopper og vallakker i alle aldre.
Shetlænder, Connemara, Exmoor, Dartmoor og Welsh B skal vises i showtrense.
Showtrense er acceptabel for ungheste og avlshopper. 1 års plag og vallakker bør ikke fremvises med bid, 2 års plag og vallakker kan vises med bid, men dommerne kan tolke det, som om hesten er uopdragen, og at du har brug for bidet for at kunne kontrollere den. Intet bid er det bedste.
Hingste over 2 år skal vises i hovedtøj med bid. 1 års plag kan vises med bid, men skal ledes fra næsebåndet. 2 års vises oftest med et lille nylon bid, men 3 år og over (specielt større racer) bør vises med et ordentligt hingste-bid med hestesko-formede bid-ringe på en showtrense. Mindre racers hingste (undtagen Exmoor) vises ofte med nylon bid uanset alder da hestesko-bidet kan fylde for meget i det lille hoved. Messing pandebånd og spænder ses ofte.
Nogen foreninger kræver at hingste over 3 år vises I hingste-seler. Tjek med din forening omkring dens regler.
Mønstrerens udstyr
Almindelige bukser er bedre end ridebukser. Mørke bukser hvis din hest har lyse ben og lyse busker hvis din hest har mørke ben. Dette gør, at dommerne bedre kan bedømme hestens bevægelser uden at blive forvirret af dine ben.
Vest eller tweed jakke
Skjorte og slips – slipset skal være diskret og matche din jakke. Ikke spraglede! Skjorten skal helst være hvid, men må gerne være stribet.
Hat. Det kan enten være af cowboy-typen eller en ridehjelm. En velour hjelm uden hagerem ser bedst ud men er ikke lige så sikker som den almindelige hjelm. Man bør ikke blive straffet for at sætte sikkerhed frem for stil.
Håret skal være pænt og nydeligt. Hvis det er langt nok i et hårnet. Hvis du bærer en cowboyhat, skal du ikke bruge hårnet, men have håret redt tilbage i en hestehale.
Jodhpursstøvler eller diskrete kondisko i en farve der matcher dine bukser. Du skal kunne løbe i dem!
Brune eller sorte ensfarvede handsker.
Mønstrings pisk er mest korrekt, men ikke nødvendig. Den fuldender helhedsindtrykket. Den skal matche handskerne og seletøjet. Sort pisk og brunt seletøj er bedre end en brun pisk og sort seletøj.