Mountain & Moorland Wintershow

Lørdag d. 2. marts 2019 inviterer ”Mountain & Moorland Denmark” til Winter Show på Team Cabe, Ejlstrupvej 121, 4100 Ringsted.

Dommerne Mrs. Lorayne Ahmet og Mrs. Madeleine Beckmann fra the National Pony Society er uddannet og godkendt til at dømme samtlige M&M-racer.

Showet er åbent for hopper, hingste og vallakker af racerne New Forest, Highland, Dartmoor, Exmoor, Connemara, Dales, Fell, Welsh og Shetland. Ponyer fra vores nabolande er også velkomne.

Der kræves ikke medlemskab af Mountain & Moorland Denmark for at deltage, dog får medlemmer 10 % rabat på tilmeldingsgebyret.

Alle dyr skal være stambogsførte i henhold til racens egne krav.

For racer, der registrerer under SEGES Heste, skal ponyen være registreret i ”HesteData” med fuldt afstamningsgitter.

Part Bred ponyer kan deltage, såfremt de kan godkendes af den tilhørende danske avlsforening og er registreret som sådan i HesteData på tilmeldingstidspunktet.

For ponyer, der er registreret i udlandet, vedlægges en kopi af de originale registreringspapirer.

For 4-års og ældre hingste, som ikke er dansk kårede, skal dokumentation for licens/avlsgodkendelse/kåring vedlægges.

Der lægges op til en hyggelig og sjov dag i selskab med vores dejlige ponyer.

Generelle regler, tips og gode råd findes i menuen under punktet “Fremvisning”

Der er mulighed for at deltage i følgende klasser:

”Eksteriør-bedømmelse”.

Her gives en bedømmelse af ponyens udseende i forhold til racebeskrivelsen.

Der gives point for: Type, bygning, lemmer, skridt og trav. Der kan max opnås 10 point i hver kategori. Alle 1. + 2. placerede i hver klasse, ponyer med min 40 point i totalsum og ponyer udtaget af dommeren på et ”wildcard” går videre til ”Bedste Junior/Senior/Veteran”, og her fra går alle 1. + 2. placerede videre til ”Best In Hand”. De to bedst placerede ponyer af hver race i junior/senior/veteran championatet går videre til ”Bedst i Racen”. Endelig udpeges en ”Bedste Vinterpels”. Der vil være sløjfer til alle deltagere.

2-års og ældre hingste skal fremvises med bid. Fremvisere af disse hingste skal være fyldt 15 år. Børn under 7 år må kun komme i showringen med voksen ledsager og med kort sikkerhedsline i ponyen. Da det er et vintershow, er det ikke tilladt at vaske ponyerne, dog kan vask af hale, man og ben accepteres. Der mønstres på engelsk vis, såfremt pladsen tillader det. Det tilstræbes, at der er min. 3 dyr i hver klasse.

”Afkomsamling”. For at deltage i klassen skal du samle mindst 3 dyr efter enten samme hoppe eller samme hingst. Ponyerne vises i skridt og trav. Ponyerne skal i forvejen være tilmeldt den individuelle bedømmelse. Samlingen beskrives som en helhed, og der vil selvfølgelig være rosetter til alle.

”Rideklasser”. Hvis det kan lade sig gøre tidsmæssigt vil vi meget gerne imødekomme ønskerne om engelske rideklasser. Der kan blive tale om Leading Rein, First Ridden junior, Novice Ridden og Open Ridden. Endelig besked om rideklasserne vil blive givet efter tilmeldingsfristen for eksteriørklasserne den 9. februar 2019, og tilmeldingsfristen vil blive meget kort, så hold øje med hjemmeside/Facebook.

Bokse. Det er muligt, at leje bokse i et begrænset omfang, – der plejer dog at være nok bokse til de, der ønsker det.

Der modtages meget gerne ærespræmier. Alle ærespræmiegivere vil blive nævnt såvel i katalog som på hjemmesiden. Tilsagn kan gives på tilmeldingsblanketten eller direkte til Mette Thorshøj: thorshoj@live.dk  

Ca. 1 uge før kan kataloget med vejledende tidsplan downloades hjemmesiden. Det vil være muligt at købe enkelte kataloger i sekretariatet

Sidste frist for tilmelding er lørdag d. 9. februar 2019.

Med venlig hilsen ”Mountain and Moorland Denmark”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.