M&M’s For Fun

Katalog_M&Ms for Fun 2019

Resultater_M&Ms for Fun 2019

Lørdag d. 29. juni 2019 inviterer ”Mountain and Moorland Denmark”

til arrangementet ”M&M’s For Fun” på ”Team Cabe”, der ligger på adressen Ejlstrupvej 121, 4100 Ringsted.

Dommerne Mrs. Gillian McMurray, Mrs. Glenis Cockbain og Mrs. Beverly Halls Claydon fra ”National Pony Society” er uddannet og godkendt til at dømme samtlige M&M-racer.

Showet er åbent for hopper, hingste og vallakker af racerne New Forest, Highland, Dartmoor, Exmoor, Connemara, Dales, Fell, Welsh og Shetland. Ponyer fra vores nabolande er også velkomne.

Der kræves ikke medlemskab af Mountain & Moorland Denmark for at deltage, men medlemmer får 10 % rabat på tilmeldingsgebyret.

Alle dyr skal være stambogsførte i henhold til racens egne krav.

For racer, der registrerer under SEGES Heste, skal ponyen være registreret i ”HesteData” med fuldt afstamningsgitter.

Part Bred ponyer kan deltage, såfremt de kan godkendes af den tilhørende danske avlsforening og er registreret som sådan i HesteData på tilmeldingstidspunktet.

For ponyer, der er registreret i udlandet, vedlægges en kopi af de originale registreringspapirer.

For 4-års og ældre hingste, som ikke er dansk kårede, skal dokumentation for licens/avlsgodkendelse/kåring vedlægges.

Der lægges op til en hyggelig og sjov dag i selskab med vores dejlige ponyer.

Generelle regler, tips og gode råd findes på vores hjemmeside www.mountainandmoorland.dk

Der er mulighed for deltagelse i følgende klasser:

 Eksteriørbedømmelse:

Her gives en bedømmelse af ponyens udseende i forhold til racebeskrivelsen.

Der gives point for: Type, bygning, lemmer, skridt og trav. Der kan max opnås 10 point i hver kategori. Alle 1. + 2. placerede i hver klasse, ponyer med min 40 point i totalsum og ponyer udtaget af dommeren på et ”wildcard” går videre til ”Bedste Junior/Senior/Veteran”, og her fra går alle 1. + 2. placerede videre til ”Best In Hand”. De to bedst placerede ponyer af hver race i junior/senior/veteran championatet går videre til ”Bedst i Racen”. Der fremvises efter engelsk mønster. Føl tilmeldes sammen med hoppen.

 Engelske Rideklasser: Her bliver bl.a. ponyens (og rytterens) opførsel, manerer, klargøring og eksteriør bedømt. Proportioner for klasserne, finder du på www.mountainandmoorland.dk.

De 2 først placerede i hver klasse går videre til ”Bedste Junior-/Senior-/Veteran-performance” – og her regnes med rytteren/kuskens alder (junior: under 15 år, senior: 16-50 år og veteran: over 50 år). Fra disse årgangschampionater går de 2 først placerede videre til kampen om Supreme Performance-championatet og Stutteri Ulverscrofts vandrepokal.

Der kan tilmeldes i følgende klasser:

 • Leading Rein, åben for hopper og vallakker på mindst 4 år. Ryttere på 3-9 år.
 • First Ridden med eller uden galop, åben for ponyer på mindst 4 år. Hingste vil få deres egen klasse.
 • Novice Ridden, med eller uden galop. Åben for urutinerede ponyer på mindst 4 år.
 • Open Ridden, åben for ponyer på mindst 5 år.
 • Working Hunter First Ridden, for ponyer på mindst 5 år. Hingste vil få deres egen klasse.
 • Working Hunter Open Ridden, for ponyer på mindst 6 år.
 • ”For lange liner”, åben for ponyer på mindst 4 år. Klassen udføres som en First Ridden uden galop. Eksteriørbedømmelse for alle ponyerne inden klassen starter.
 • Køreklasser. For et- og tospand. Klasserne udføres som en First Ridden med eller uden galop eller Open Ridden. Eksteriørbedømmelse for alle ponyerne inden klassen starter. Klassen kan evt. deles i et- og tospand, samt efter kuskens alder.

Novice-ponyer (unge / urutinerede ponyer) får deres egen klasse, hvis der er tilstrækkeligt med tilmeldinger. Afhængig af antallet af tilmeldinger kan klasserne kan også efter tilmeldingsfristen deles i henhold til rytternes alder eller i henholdsvis de små og de store racer eller slås sammen. Der vil i bedømmelsen blive taget hensyn til hvilken klasse, man har tilmeldt i.

Andre Klasser:

 • Stutterikonkurrence ”Min avl”: Vi lægger op til en anderledes, sjov og spændende dyst mellem stutterierne. For at være med, skal du:
  1. Beskrive dit avlsmål, – ud over racens standartbeskrivelse. Det kunne f. eks. være ”avl af røde ponyer på 140 cm, med 3 sokker”. Beskrivelsen må maks. være på 40 ord, og kommer med i kataloget.
  2. Udvælg mindst 3 senior ponyer, der ENTEN bærer stutteriets prefix ELLER er ejet af stutteriet (ejercertifikat skal kunne fremvises). Ponyerne skal i forvejen være tilmeldt den individuelle bedømmelse.

Ponyerne vises samlet i skridt og trav, gerne på en sådan måde at avlsmålet illustreres. Vinderen, er den der kommer tættest på sit avlsmål, – er der tvivl, er det ponyernes samlede kvalitet, der vægtes. Det er tilladt at bære et disket stutteri-mærke.

 • Handy-pony in-hand: Åben for ryttere/fremvisere i alle aldre og ponyer i alle aldre. Her skal en forhindringsbane, uden egentlige spring, gennemføres hurtigst muligt. Der gives straftid for fejl i udførelsen på forhindringerne. Klassen deles i: miniput (børn under 9 år), junior (9 – 15 år), senior (16-50 år) og veteran (over 50 år). DER TILMELDES PÅ DAGEN.
 • 3-kants-mønstring: vejledende mønstringsregler kan læses på hjemmesiden under menuen ”Fremvisning”. Klassen vil være delt i: miniput (børn under 9 år), junior (9 – 15 år), senior (16-50 år) og veteran (over 50 år). DER TILMELDES PÅ DAGEN.

Bokse: Der er mulighed for, at leje bokse i begrænset omfang, – der plejer dog at være nok bokse til de, der ønsker det. Hopper med føl har første prioritet. Medbring selv spande og foder. Arrangørerne råder over bokse, hvor deltageren ikke møder frem, eller har forladt arrangementet.

 Økonomi:

Eksteriørbedømmelse: Medlem: 180 kr./pony Ikke medlem: 200 kr./pony
Eksteriørbedømmelse, føl Medlem: 135 kr./pony Ikke medlem: 150 kr./pony
Stutterikonkurrence ”Min avl” Medlem: 180 kr./stutteri Ikke medlem: 200 kr./stutteri
Engelsk ride-/køreklasse Medlem: 180 kr./pony Ikke medlem: 200 kr./pony
Working Hunter-klasse Medlem: 225 kr./pony Ikke medlem: 250 kr./pony
3-kants mønstring / Handy-pony Medlem:45 kr./ekvipage Ikke medlem:50 kr./ekvipage
Annoncering af ”Til Salg” 20 kr./pony  
Boks 300 kr.   
Evt. medlemskab 50 kr./junior (<18 år) 100 kr./senior

Andet:

 • Ved tilmelding til et af Mountain & Moorland Denmarks arrangementer, forpligtiger man sig til at overholde foreningens bestemmelser, som anført på mountainandmoorland.dk
 • Arrangementet foregår udendørs.
 • Der vil være rosetter til alle deltagere.
 • 10 % af de deltagende ponyer kan blive udtaget til identitetskontrol.
 • OBS: Hopper må ikke transporteres i den sidste tiendedel af drægtigheden (= 34 dage før forventet foling) og en uge efter folingen. Føl må ikke transporteres før navlen er fuldstændig afhelet.
 • Hopper (med levende føl), der har folet inden for de seneste 6 måneder er udelukket fra deltagelse i rideklasserne, dog er grænsen 4 måneder ved deltagelse i Leading Rein og “for lange liner”. Såfremt føllet er dødt, skal dette dokumenteres.
 • Alle ponyer kan, på dommer eller arrangørs foranledning, måles.
 • 2-års og ældre hingste skal fremvises med bid. Fremvisere af disse hingste skal være fyldt 15 år.
 • Børn under 7 år må kun komme i showringen (til eksteriørbedømmelse) med voksen ledsager og med kort sikkerhedsline i ponyen.
 • Rytter/kusk der rider/kører med hingst skal for de små racer (Dartmoor, Exmoor, Shetland og Welsh A og B) være 11 år. For de store racer (Connemara, Dales, Fell, Highland, New Forest og Welsh C og D) skal rytter/kusk være 14 år. Part Bred deles ved 135 cm.
 • Der skal bæres en sikkerhedsgodkendt ridehjelm ved al færdsel til pony
 • Hvis en kusk er 12 år eller derunder skal der være ekstra liner til en groom på vognen. Ved kuske på 15 år og derunder, skal der være en groom på vognen.
 • Se i øvrigt de generelle regler for deltagelse i brugsklasser på http://mountainandmoorland.dk/engelske-brugsklasser/generelle-regler-for-brugsklasser/
 • Stutteri-reklamer på tøjet er ikke tilladt, undtagen i Stutterikonkurrencen ”Min avl” hvor et disket stutterimærke er tilladt.
 • 1 uge før kan kataloget med vejledende tidsplan downloades fra foreningens hjemmeside. Det vil være muligt at købe enkelte kataloger i sekretariatet
 • Der vil være mulighed for, at købe div. drikkevarer og lidt spiseligt i løbet af dagen. 
 • Ved at tilmelde gives samtidigt tilsagn om at pony, ejerforhold og resultater må oplyses såvel i foreningens trykte som digitale medier, samt at resultaterne videregives til de respektive avlsforeninger. Ligeledes gives tilsagn om at eventuelle fotos fra showet kan bruges af foreningen.
 • Arrangørerne fralægger sig et hvert ansvar for skader eller tyveri på/af heste/ponyer samt udstyr og personer.

Der modtages meget gerne ærespræmier. Alle ærespræmiegivere vil blive nævnt såvel i katalog som på hjemmesiden. Tilsagn kan gives på tilmeldingsblanketten eller direkte Mette Thorshøj på thorshoj@live.dk

 Udfyld tilmeldingsskemaet og send det, enten som mail til: berglind.jessen@tdcadsl.dk eller som brev til Kerstin Berglind, Vængegårdsvej 12, 4370 St. Merløse.

Tilmeldingsfrist søndag d. 9. juni 2019.

Med venlig hilsen og på gensyn

                       ”Mountain & Moorland, Denmark”

 

 

6 thoughts on “M&M’s For Fun

 1. camilla Bruun

  Hej Kerstin.
  Jeg overvejer en lidt om jeg skulle prøve en first ridden med min 5 års fell vallak så han kunne komme ud og opleve lidt. Så vidt jeg kan se skal der optømmes med trensebid. Men er det alle trensebid der er godkendt? eller er der helt specifikke modeller ligesom ved dansk rideforbund? Og kan han overhovedet være med når han nu er groet fuldstændig ud af rammerne for fellponyer? Han er 147cm.
  Og kan man være med selvom man ikke har alt det rigtige tøj? Kan ikke lige overskue at købe helt ny garderobe for at have ham med ud en enkelt gang
  Det var mange spørgsmål….
  Mange hilsner fra
  Camilla

  1. kerstin Post author

   Hej Camilla.
   I følge reglerne skal Novice ponyer skal altid bære trensebid, derudover er det ikke nærmere specifiseret.
   Han kan sagtens være med, selvom han er vokset over mål, men du skal nok regne med, at han vil blive dømt lidt ned på det i eksteriørbedømmelsen.
   Tøjet er selvfølgelig en del af den samlede fremtoning, men du behøver bestemt ikke ud og bruge en formue på nyt tøj. Der er ikke krav om en bestemt påklædning 🙂
   Håber at det gav dig svar på dine spørgsmål, og at du har lyst til at være med.
   De bedste hilsner, Kerstin.

 2. Signe mie

  Hej, Jeg har læst rundt omkring på jeres hjemmeside og kan desværre ikke finde svaret. Er der rideklasser hvor barnet må have trækker med? Min datter på 4 år er endnu ikke erfaren nok til at ride alene på banen.

   1. Signe mie

    Mange tak for dit svar. Dog kan jeg ikke finde svar på, om barn/pony må have en trækker med på banen?

    1. kerstin Post author

     Leading Rein betyder direkte oversat ledetøjle, så der skal være en voksen trækker med på banen. Trækkeren (eller handleren, som vi ofte kalder det) skal være mindst 16 år. Ponyen skal have en trense på med alm. todelt bid, gerne lædertøjler og engelsk næsebånd. Trensen bør være så enkel som muligt, og uden bling bling 🙂 Ledetøjlen skal være fastgjort i næsebåndet (under kæben) – IKKE i biddet. Der rides normalt med sadel uden underlag, og altid uden bandager/gamacher. Trækkeren skal gå ud for ponyens skulder, aldrig foran, og ledetøjlen
     skal være løs, således, at den bare er en støtte/ekstra sikkerhed. Rytteren skal selv have let fat i tøjlerne, og så vidt muligt styre ponyen selv.
     Hvis du googler på “Leading Rein” kan du finde rigtig mange gode videoer, som viser hvordan det foregår.
     Med venlig hilsen Kerstin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.